Com evitar el bumping i millorar la seguretat de la teva casa?

7 març, 2023

Bumping

Aprèn a evitar el bumping ia millorar la seguretat de casa teva amb aquests consells. Protegeix casa teva de possibles robatoris i augmenta la teva tranquil·litat a la llar.

Tècniques com la còpia de claus, o el bumping, són cada cop més comunes entre els delincuents que trien entrar a robar en una vivenda. Per això, us aconsellem la millor opció per protegir la teva casa: un bombí de seguretat, amb clau incopiable, i un escut de seguretat.

Qualsevol bombí que no disposi d’escut de seguretat es pot extreure en menys de 2 minuts.

Què és el bumping?

El bumping és un mètode de robatori que persegueix l’obertura d’una porta sense la clau del propietari i sense necessitat de forçar el pany de seguretat. A priori sembla el mètode perfecte, però, com es fa?

El mètode bumping consisteix a introduir al cilindre del pany una clau manipulada i colpejar-la amb la finalitat de fer “ballar” els pistons del cilindre. Això aconsegueix que els pistons del cilindre saltin simultàniament quan la clau és colpejada, permetent el gir de la clau i per tant l’obertura de la porta de seguretat. La tècnica de Bumping (també coneguda com a ramping) s’executa en només mig minut i no fa malbé el sistema de tancament de la porta, per la qual cosa és complicat d’apreciar a simple vista.

La clau bumping, la base del sistema

Una clau bumping o clau bump és la clau que s’introdueix a l’interior del pany de seguretat per ser colpejada i fer saltar els pistons del cilindre. Aquesta clau no és una clau comuna, sinó una clau especial que encaixa a la majoria dels panys i es col·loca cap avall per rebre el fort cop amb un objecte (normalment un martell) i obrir la porta.

Un mètode accesible a tothom

El bumping com a tècnica d’obertura de portes té l’origen en ofici del serraller que la fa servir per a l’obertura de la porta de forma legal i a petició dels seus propietaris legítims.

Avui s’ha convertit en una de les tècniques de robatori més perilloses per als propietaris i els sistemes de seguretat. Normalment, els lladres professionals utilitzen complexes eines per forçar panys de seguretat i penetrar a través dels sistemes més avançats.

No obstant, amb el bumping passa un altre fenòmen. La senzillesa d’aquest mètode fa que multitud d’usuaris provin a obrir una porta a través daquest mètode.

Conèixer-ho és a l’abast de qualsevol. Hi ha innombrables vídeos explicant com es realitza i aquesta informació en mans de delinqüents està fent molt de mal als propietaris de vivendes.

Com evitar l’obertura amb el mètode bumping?

Per a més desesperació dels usuaris, la tècnica bumping no deixa pràcticament cap evidència de la seva realització, almenys no de manera visible des de l’exterior. Això ha provocat que les asseguradores, en alguns casos, no donin cobertura a habitatges robats mitjançant aquesta tècnica, al·legant la manca d’agressió o trencament visible de la porta d’entrada o accés. 

Aleshores, què podem fer els propietaris per lluitar contra aquesta tècnica tan perillosa? hi ha un mètode 100% eficaç? Un bombí de seguretat és la millor manera de lluitar contra els atacs externs, però abans hem d’indicar alguns factors clau. 

Comencem per assenyalar que un mateix pany i per tant una porta de seguretat pot ser més o menys vulnerable a la tècnica del bumping en funció del cilindre que s’hi instal·li. Al mercat hi ha moltes qualitats de cilindres que ofereixen major o menor resistència a aquesta tècnica. L’altre factor és el temps, que dependrà del tipus de pany de seguretat que s’instali.

Com evitar l’obertura amb el mètode bumping?

A Rigau disposem d’una gran gamma de panys sobreposats de seguretat, i cilindres de seguretat que permeten augmentar en gran mesura el temps que triguen els lladres en poder accedir a la vivenda. A més, al haver-hi 2 panys a la porta es produeix un efecte disuassori que fa que el lladre es decideixi per un altre lloc.

Per més informació, contacteu amb nosaltres o visiteu el nostre apartat d’ofertes de seguretat.