Com desbloquejar el volant del cotxe

16 febr., 2023

Desbloquejar clau

¿Tens problemes per girar el volant del teu cotxe? És possible que el volant estigui bloquejat, el que pot ser molt frustrant i potencialment perillós. En aquesta guia, t’expliquem com desbloquejar el volant del cotxe de manera segura i efectiva.

Tot a punt per sortir, però el volant torna a fer de les seves. De vegades, simplement és un avís que alguna cosa no acaba d’anar bé, però quedar amb el cotxe inutilitzat és una d’aquelles situacions que frenen el dia a dia.

Amb una mica de traça, es pot desbloquejar el volant del cotxe de manera puntual; això sí, el desgast requereix prevenir aquesta situació i resoldre-la com més aviat millor per no quedar-nos tirats en el moment menys esperat. I com desbloquejar el volant del cotxe? T’ho expliquem a continuació.

Per a què serveix el bloqueig del volant?

El bloqueig del volant és un mecanisme antirobatori que inclouen la majoria de cotxes del parc motor des de fa gairebé dues dècades. Aquest bloqueig representa la impossibilitat de moure el vehicle sense la clau, així que la direcció de l’automòbil queda bloquejada sense possibilitat de moure’l i poder robar-lo.

Aquest útil i eficaç sistema antirobatori és, alhora, un problema potencial per al conductor, ja que el bloqueig impedeix el seu ús per part de l’usuari. A causa del desgast i el pas del temps, pot donar problemes i és recomanable solucionar-ho immediatament, encara que també es pot resoldre de manera puntual per sortir del pas.

Avaries comunes segons la marca

En funció de la marca i el model del vehicle, podem distingir diferents avaries o bloqueigs del volant del cotxe.

En les marques del Grup VAG (Seat, Audi, Volkswagen i Skoda), des de l’any 2000 fins als models més recents, el suport del bombí, anomenat claussor, que és on hi ha el bloqueig del volant, és molt comú una avaria interna on fa que costi molt o no es pugui girar la clau. A Rigau, com a especialistes en la serralleria d’automoció, disposem daquesta peça i reparem de forma ràpida i econòmica el suport, amb la possibilitat de portar el vehicle i solucionar el problema en 24/48h.

En el cas de la marca Mercedes i algun model de Volkswagen, funcionen amb un lector de clau, EZS o Kessy, que quan introduïm la clau i la reconeix envia un senyal al bloqueig (ELV). Moltes vegades falla un motoret que queda bloquejat o existeix una corrupció i avaria duns microxips que impedeixen que la pestanya del bloqueig es retiri i, per tant, tampoc es pugui desbloquejar el volant. A Rigau oferim una solució econòmica i molt ràpid comparat amb el concessionari oficial.

Finalment, en el cas de la marca Renault passa una cosa molt similar. Introduint la targeta, aquesta envia una informació al bloqueig i una avaria molt comuna és que el motor no permeti el desbloqueig del motor. Novament, a Rigau Serrallers som capaços, en molts casos, de reparar la peça sense necessitat de substituir-la.

 Professionals de serralleria pel teu cotxe disponibles 24 hores

Rigau és una empresa polivalent i eficaç per a qualsevol mena de problema amb les claus del cotxe. En cas de bloqueig del volant, un tècnic de l’empresa arria al lloc on es troba immobilitzat el vehicle per resoldre el problema i assessorar de la millor manera possible el conductor.

Més enllà de desbloquejar el volant del cotxe, a Rigau disposem d’una àmplia llista de serveis associats per poder resoldre problemes de serralleria de vehicles d’automoció; com l’obertura de cotxes 24h. Som especialistes en obertura de tota mena de vehicles, fins i tot de gamma alta, per poder seguir amb el dia a dia.

L’empresa compta també amb una àmplia trajectòria de gairebé tres dècades, sent especialista en panys i claus de vehicles, oferint una solució integral de qualsevol problema que pugui tenir amb el pany, la clau, el xip o el comandament del seu vehicle.

Duplicat o pèrdua total de claus, reparació de panys i comandaments, instal·lació de panys, reparacions d’EZS i ELV, quadres elèctrics o del mòdul FRM. Una llarga llista de serveis amb la garantia que només pot oferir una empresa com Rigau.

Recordeu que, a Rigau, podem oferir el servei d’obertura de cotxes i de serralleria d’automoció.