Quins són els problemes més comuns en el sector d’automoció?

19 gen., 2022

automocio

A través de la innovació constant de les marques automobilístiques, els vehicles d’avui en dia contenen una enorme quantitat de comoditats que estan controlades per un o diversos sistemes elèctrics.

Alhora que les marques milloren, també ho hem de fer la resta d’empreses que donen resposta als possibles i comuns errors que solen generar aquests moderns sistemes elèctrics.

Actualment, hem pogut detectar diversos errors comuns en segons quines marques. Errors que solen aparèixer amb el pas del temps o per instal·lacions defectuoses i que arreglant-los, es poden estalviar temps i diners.

Problemes Mercedes-Benz

Els errors més comuns de la marca alemana solen estar relacionats amb els mòduls EZS i ELV del vehicle.

L’EZS és l’interruptor d’engegada que controla el sistema de l’immobilitzador i el mòdul de reconeixement de claus, és a dir, el sistema de seguretat del vehicle. Per la seva part, l’ELV és un sistema de bloqueig de direcció que va aparellat amb l’EZS i que, quan introduïm la clau de contacte, envia la informació de desbloqueig i si és correcte ens permet engegar el vehicle.

Per això, si disposes d’un Mercedes-Benz i la clau no gira, gira, però no s’engega o gira, però et dona errors, segurament es tracta d’un problema relacionat amb aquests dos mòduls que hem explicat.

A Rigau som especialistes en la seva reparació i t’oferirem la solució més ràpida i econòmica, ja que un mòdul nou és molt més car i normalment aquests errors els podem arreglar sense dificultat.

Problemes BMW i Mini

El mòdul FRM, és un sistema que s’encarrega de les funcions elèctriques del cotxe: finestres, il·luminació, retrovisors elèctrics, tancament centralitzat, comandaments de ventilació, etc.
Els principals problemes que succeeixen en BMW i Mini, relacionats amb aquest mòdul afecten a:

  • Indicadors: no funcionen, fan intermitències, etc.
  • Il·luminació: llums interiors i exteriors del vehicle que no funcionen o donen errors.
  • Finestres: no pugen i/o baixen correctament.
  • El mòdul no comunica/funciona.
  • Ventilació: el ventilador de l’aire acondicionat i/o la calefacció no funcionen.
  • Mala programació.
  • Bateria del vehicle: es descarrega o no fa bones connexions.

Per solucionar els problemes relacionats amb el mòdul FRM, les opcions impliquen, o bé substituir-lo per un de nou, o bé reparar-lo. Des de la nostra perspectiva, creiem que la reparació és molt més econòmica, ja que normalment aquests problemes un cop solucionats no van a més i és més rentable que invertir-ne en un de nou.

Altres serveis

Per acabar de parlar d’aquestes tres marques, també us recordem que podem fer el duplicat de les claus d’aquests vehicles.

Si el cotxe és anterior al 2003, les claus i comandaments es poden duplicar a partir de la centraleta electrònica que trobem situada damunt del pedal de l’accelerador mentre que, si és posterior al 2003, el duplicat és de claus intel·ligents i s’ha de fer a través del mateix vehicle.

Tant si el teu BMW o Mini presenta un sistema o un altre, a Rigau som experts en la duplicació de claus i comandaments d’aquesta marca i en cas d’haver de realitzar un duplicat intel·ligent, recordem que amb aquest sistema hi ha la possibilitat de desplaçament a domicili en cas de pèrdua total de claus.

Així doncs, si detectes qualsevol problema o anomalia de les esmentades en aquest blog, contacta amb RIGAU i t’oferirem la millor solució per a tu i el teu vehicle!