Problemes amb el claussor del cotxe?

5 maig, 2022

Intentes engegar el teu cotxe i la clau no gira? Gira, però algunes funcions electròniques no acaben de funcionar correctament? Podria ser culpa del claussor….

El claussor és un element de màxima seguretat, essent alhora un dels components més usats i amb més desgast del vehicle. Què passaria si el clausor no funcionés bé? Possiblement, el vehicle no arrencaria; per això és molt important que el claussor estigui en bon estat.

Des de fa ja uns quants anys, els cotxes equipen a les claus un petit xip (transponedor o transponder) que quan s’introdueix l’espadí al claussor i es gira per arrencar el vehicle és detectat per una “antena” i en cas de no arribar la lectura correcta, el cotxe no arrencarà. En principi aquesta és una mesura antirobatori, però que també pot no funcionar correctament i donar lloc a aquest tipus d’avaries.

Per a més informació posa’t en contacte amb Rigau per a qualsevol ajuda que necessitis relacionada amb la serralleria, serralleria urgent o serralleria d’automoció.

Tot tipus de claussor

Què podem fer per prevenir problemes amb el claussor?

Si en intentar arrencar el cotxe, no hi ha senyals de bateria en mal estat, ni d’un altre tipus i simplement no fa res, com si no giressis la clau, podem estar davant la possibilitat d’una fallada a l’immobilitzador electrònic. Utilitza el joc de claus de recanvi, i si aconsegueixes posar en marxa el motor hi tens la font del problema. Una altra possibilitat és que la fallada estigui en aquest lector o al claussor, aleshores fer servir el segon joc de claus no solucionarà l’avaria.

El claussor es pot averiar pel mateix desgast de la peça, per un mal ús o bé per un forçament o intent de robatori, que hagi provocat el trencament d’alguna peça i l’hagi deteriorat.

És molt cara la reparació?

No, tenint en compte que un claussor nou val de mitjana 150€, la reparació pot valer com tres vegades menys.

Estaré molts dies sense cotxe?

En la majoria de casos us ho repararem el mateix dia. En cas de deteriorament o violació del bombí o claussor per intent de robatori et solucionem el problema, bé reparant-los o en cas de trencament, substituint-los per uns de nous igualats a la clau del vehicle.

Si detectes alguna anomalía a l’hora d’intentar engegar el teu cotxe, contacta amb nosaltres per solucionar la incidència.