Avaries i manteniment de les caixes fortes

22 oct., 2020

A RIGAU, disposem de més de 25 anys d’experiència en el món de la seguretat, és per això que posem a disposició dels nostres clients diferents tipus de serveis relacionats amb les caixes fortes.

Avaries i manteniment de les caixes fortes

Allotjaments turístics, hotels, cases particulars, joieries, empreses… Cada vegada són més els usuaris que inverteixen en la seva seguretat i amb la de tot el que ens envolten. A RIGAU, disposem de més de 25 anys d’experiència en el món de la seguretat, és per això que posem a disposició dels nostres clients diferents tipus de serveis relacionats amb les caixes fortes.

Ens encarreguem de l’obertura de tota mena de caixes de seguretat i servei de manteniment. Cert és que existeixen diferents casos o avaries en què és necessària la intervenció d’un professional, i aquí és on RIGAU té l’experiència i la capacitat per solucionar de manera més efectiva i optima qualsevol mena de reparació, sigui del tipus que sigui.

Rigau seguretat per al teu habitatge i negoci

En quins casos no podrem obrir la nostra caixa forta?

  • Pèrdua de la clau: és un element necessari i indispensable per el desbloqueig del sistema de seguretat. En cas de pèrdua s’haurà de trucar a un serraller especialista en l’obertura de la mateixa.
  • Ruptura de la clau: Qualsevol clau es pot trencar, cert és que dependrà molt de la tipologia. Existeixen principalment dos tipus de claus, una plana amb punts anomenada clau de seguretat (aquesta és més complicat que es trenqui, sinó és per un cop, ja que és més regular i no hi ha cap element que sobresurti) i una clau de gorges, aquesta sol ser més voluminosa, més llarga i consta d’una sèrie d’elements metàl·lics a la punta que sobresurten, que marca la combinació del pany. Aquestes petites potes que sobresurten a la punta és més fàcil que es dobleguin o es trenquin amb l’ús del dia a dia
  • Pèrdua combinació mecànica: moltes vegades per la incomoditat en la introducció no s’utilitza (normalment consta d’una rodeta i de 3 o varis números configurables en la que s’ha de fer girar aquesta rodeta varies vegades per introduir la contrasenya) i es sol deixar fixada amb un tros de cinta o similar i només s’utilitza la clau, quan aquesta rodeta per el que sigui es mou, és possible que l’usuari no pugui accedir a la seva caixa forta.
  • Pèrdua de la combinació electrònica: Sol ser un número recordat per una o varies persones que per causa del canvi responsables en un establiment o per canvi generacional en l’àmbit familiar aquest número no es traspassa o s’informa degudament.
  • Avaria de la combinació mecànica: Aquesta combinació mecànica consta per uns discs interns que al introduir la combinació s’alineen i permet que un tipus segur s’introdueixi dins aquests discs i així permeti l’obertura mitjançant la clau.
  • Averia de la combinació electrònica. Aquest sistema és molt més còmode d’utilitzar però sovint sol avariar-se més, ja sigui pel desgast del teclat numèric, desgast en el motor intern, error en la comunicació del teclat exterior amb el motor intern.
  • Averia dels elements físics externs de la caixa. En alguns casos quan la caixa costa d’obrir i tancar es solen forçar els elements, això fent que es dobleguin o es trenquin impossibilitant l’obertura i el normal ús.
  • Averia dels elements físics i de seguretat interns, encara que el manteniment d’aquests caixes sigui mínim, en alguns casos els tancaments o elements interns es desgasten o oxiden (al final són elements de metall que mouen altres elements de metall, per tant existeix una fracció i un desgast) això a la llarga fa que s’acabin averiant i dificultin o impedeixin la obertura de la caixa de seguretat.
Rigau vehicle

Les caixes fortes necessiten manteniment?

Des de RIGAU considerem que el manteniment de la teva caixa forta dependrà de la usabilitat i periodicitat que aquesta tingui. Així com del tipus o model de caixa forta que sigui.

En el cas d’una caixa de seguretat domèstica electrònica on l’ús és mig baix (una vegada la setmana o similar) és recomanable que es canviïn les piles o bateries almenys un cop a l’any, encara que la caixa ja ens avisa quan les bateries s’estan esgotant, aquestes actuen sobre un motor i davant la falta de potència d’aquestes impedeix la normal obertura

En una caixa de seguretat domèstica mecànica, en aquesta el manteniment és mínim, i encara que seria recomanable una revisió cada 5 anys aproximadament (depenent l’ús) només s’ha d’actuar quan algun dels elements no funciona correctament

En una caixa de seguretat professional o de nivell, tant electrònica com mecànica (és recomanable realitzar un manteniment anual per comprovar i testar els elements de seguretat tant com físics com electrònics, un averia en aquest tipus de caixa de seguretat és més complicat i complexa de solucionar.

A Rigau disposem d’un vehicle i un magatzem exclusius per la obertura i reparació de caixes fortes, essent un servei tècnic de confiança de marques com Ferrimax, Olle, Btv, arfe, Bahusa, Abus, Baussa, BTV, Burg wachter, Cobra, Dragozanz, FAC, Fichet, Ferrimax, Gruber, Gunnebo, Hartmann, INN. Soler, Tecnoexpress, Tecnove, Olle.