Què és el mestrejament i quines utilitats té?

13 març, 2018

Que es el mestrejament

Sabeu què és el mestrejament? I una clau mestra? El mestrejament de panys és l’elaboració de claus (clau mestra) que permeten obrir més d’una porta. En aquesta entrada de blog us n’expliquem els detalls i tots els beneficis que us pot aportar aquest sistema.

Hi ha molts tipus de mestrejament i sempre es recomana fer servir el més convenient per a cada situació. Existeix el mestrejament d’una sola clau i un sol pany. En aquest cas, tots els panys són iguals i d’aquesta manera la mateixa clau els obriria tots. En segon lloc hi ha el mestrejament senzill, aquell en què diferents panys tenen la seva pròpia clau, però alhora existeix una clau mestra que els obre tots. Finalment tenim el mestrejament de zones comuns, que correspon a aquelles comunitats, per exemple, en què tothom amb la seva clau de casa també pot obrir diferents zones comuns de l’edifici.

És important ressaltar que cada mecanisme es pot utilitzar en espais totalment diferents: portes de pàrquing, magatzems, portes de casa, etc. Aquest sistema tant útil principalment va dirigit a facilitar l’accés als espais de les comunitats de veïns, empreses, entitats i comerços, tot i que a nivell particular també es pot instal·lar si se’n té necessitat.

Tots tenim al cap la típica imatge d’un conserge amb el manyoc de claus, però cada vegada és menys usual. El més habitual avui dia és que una clau mestra permeti obrir totes les zones comunes d’un edifici. Per exemple, moltes Pimes o grans empreses gaudeixen d’un gran nombre de despatxos i zones comuns en les que alguns treballadors no tenen perquè accedir-hi. La possibilitat de gaudir d’una clau mestra que et permeti restringir l’accés a algunes zones d’oficina aporta privacitat i un major control d’entrada i sortida de cada espai.

El sistema ideal és que el gerent o un encarregat gaudeixi d’una clau mestra per accedir a totes les àrees de l’empresa i els treballadors només entrin a les que els pertoca pel seu lloc de treball.

No ho dubtis més, contacta’ns i t’assessorarem sobre quin sistema s’adequa millor a les vostres necessitats i qualsevol altre servei de serralleria.