Com obrir una caixa forta

28 nov., 2023

T’ha passat alguna vegada, que intentes obrir la caixa forta i no trobes les claus o bé, has oblidat el codi d’obertura? Si és així, en aquest article t’explicarem com obrir una caixa forta, t’oferim diferents maneres de fer-ho, però sempre recordant que intentar obrir una caixa forta que no et pertany o sense el permís del propietari és il·legal i pot tenir greus conseqüències legals.

 

Com obrir una caixa forta sense clau

En l’actualitat existeixen diferents tipus de caixes fortes: les manuals i les electròniques. Abans d’endinsar-nos en com obrir una caixa forta sense clau, en aquest article ens focalitzarem en les caixes fortes manuals.

 

Les caixes fortes manuals es caracteritzen perquè s’obren a partir de combinacions mecàniques i no requereixen d’electricitat per al seu funcionament. Els seus sistemes d’obertura poden ser a partir de la combinació mecànica numèrica, pany amb clau, combinació marcació múltiple o combinació mecànica amb disc.

 

En el cas que tinguis una caixa forta manual i no trobis les claus, a continuació t’explicarem diferents mètodes per a com obrir una caixa forta sense clau.

 

El primer mètode, i també el més segur i recomanable d’obrir una caixa forta sense la clau, és contactar amb un professional. Aquestes persones, tenen l’experiència i les eines necessàries per a obrir la caixa forta de manera eficient i sense danyar-la. Assegura’t de triar un professional de confiança i amb experiència en caixes fortes.

 

En cas d’extraviar la clau de la teva caixa forta, existeixen diverses solucions. Algunes marques utilitzen un número de referència únic, que es troba en els manuals o en un lloc estratègic. Utilitzant aquesta referència i sempre a través del servei tècnic – a Rigau som servei tècnic de la gran majoria de marques de caixes fortes que hi ha al mercat -, pots sol·licitar una nova directament al fabricant.

 

Una altra causa és el trencament o desgast de la clau, a Rigau comptem amb diverses màquines de duplicat de claus electròniques, que utilitzen tall làser. Això ens permet duplicar una clau danyada o desgastada amb els talls originals del fabricant, assegurant que la còpia sigui completament fidel a l’original.

 

 

Com obrir una caixa fort petita sense clau

 Dins de la classificació de caixes fortes petites, trobem una varietat de tamanys, nivells de qualitat i seguretat. Algunes d’aquestes caixes es poden adquirir en grans magatzems per 100€ o un import menor a aquest, però lamentablement, solen ser vulnerables a obertures no autoritzades. Es poden obrir molt fàcilment, ja sigui colpejant la seva part lateral o superior, amb la mateixa vibració pot provocar que es desbloquegin. A més algunes d’elles també solen tenir un pany d’emergència amagat o visible, que amb un petit forat o amb eines similars als espanyaportes, es puguin obrir. Per tant, és aconsellable evitar invertir en caixes fortes d’aquestes característiques, ja que, en última instància, estaries malgastant els teus diners.

 

D’altra banda, existeixen caixes fortes de menor grandària però amb un major grau de seguretat i qualitat. En cas de perdre la clau, obrir-les requeriria d’eines especialitzades que solen tenir un cost significativament més alt. Fins i tot amb aquestes eines, no hi ha garantia absoluta de poder obrir-les sense causar desperfectes, i en alguns casos, podria ser necessari recórrer a mètodes destructius.

 

A Rigau Grup, comptem amb un vehicle dedicat exclusivament a l’obertura, restauració i reparació de caixes fortes. Està equipat amb les eines necessàries, i fins i tot disposa d’una màquina de duplicat de claus, la qual cosa ens permet oferir un servei ràpid i d’alta qualitat directament en la teva ubicació.

 

Necessites ajuda? Contacta amb Rigau

 Obrir una caixa forta sense clau pot ser una tasca desafiadora però és essencial fer-ho de manera legal i ètica. Recordem que obrir una caixa forta sense autorització és il·legal, i si volem fer bé els passos i evitar danys o imprudències, la millor opció sempre és contactar amb professionals per a obtenir ajuda, buscant solucions segures i legals per a protegir els teus objectes de valor.


Rigau Grup, t’oferim un servei personalitzat. Si requereixes d’un servei professional no dubtis a contactar amb nosaltres, som experts en seguretat en la venda, l’assessorament i la reparació de tota mena de caixes de seguretat.